Marketing bisnis leutik anjeun

pamasaran-leutik-usaha

Anjeun yakin parantos ningali korporasi sareng perusahaan anu masihan diskon, promosi sareng iklan ogé diri dina TV sareng média sosial. Sakabeh anu aya pamasaran sareng éta henteu ngan ukur dilarapkeun kana korporasi ageung tapi ogé pikeun usaha-usaha alit.

Pamasaran nyaéta salah sahiji kakuatan utama anu suksés dina sagala usaha leutik. Palanggan anjeun kedah ngadangu ngeunaan jasa / produk anjeun sababaraha kali sareng anjeun ngan ukur tiasa ngahontal ieu ngalangkungan pamasaran. Pamasaran leres ngawangun brand Anjeun.

Di handap ieu aya sababaraha tip pikeun pamasaran bisnis leutik anjeun:

  • Meunangkeun rencana anu saé ogé

Anjeun ngamimitian ku ngahijikeun rencana anu disusun. Cara anu pangsaéna pikeun ngamimitian nyaéta ku datangna saloba pamikiran anu mungkin sareng migunakeun tujuan pikeun tujuan anu anjeun tiasa nampi barang-barang tindakan ditampik ka daptar anu kedah dilakukeun atanapi kalénder.

Saatos éta, anjeun kedah terang naon anu anjeun tiasa nyarioskeun ka masarakat ngeunaan bisnis anjeun pikeun aranjeunna resep kana jasa atanapi produk-kami nyauran éta lébar.

Coba kéngingkeun input para nasabah. Hayu para nasabah nyarios naon anu dikaraoskeun. Anjeun tiasa gaduh conto ngan ukur ngajak upami anjeun muka réstoran supados anjeun tiasa ngaleungitkeun kasalahan anjeun.

Teras mastikeun yén gambaran kahiji anjeun sampurna. Éta bakal ngawangun gambar anjeun ka payun.

  • Jieun situs wéb pikeun bisnis anjeun

Dina dunya internét ayeuna, anjeun kedah mastikeun yén anjeun milari situs web anu pangpayunna. 95% calon bakal konsumén anjeun mimiti Google perusahaan / nami bisnis anjeun pikeun nyandak inpormasi langkung lengkep ngeunaan bisnis anjeun bahkan sateuacan ngadeukeutan jasa anjeun atanapi produk.

Salaku tambahan, anjeun kedah mastikeun yén halaman wéb anjeun langkung responsif. Éta kedah ramah mobile saprak dinten ayeuna masarakat condong nganggo alat mobilena langkung seueur ti PC na.

Pikeun ngalacak lalu lintas kana situs wéb anjeun, anjeun tiasa nganggo Google analytics ku cara ngartos naon palanggan na milarian.

Pikeun ngarasa langkung saé dina situs wéb, langkung saé upami anjeun ngontrak anu profésional pikeun ngalakukeun sababaraha pagawéan anu aya dina halaman wéb anu tetep diluhur.

  • Anggo média sosial

Dinten ampir sadayana di média sosial. Upami henteu di Facebook, éta dina Twitter atanapi LinkedIn atanapi Instagram atanapi anu sanésna.

Salah sahiji kasempetan anu saé nyaéta Facebook. Anjeun kedah nyiptakeun akun Facebook kanggo usaha leutik anjeun dimana anjeun tiasa ngobrol ngeunaan jasa sareng produk anjeun. Anjeun pasti bakal ngagaduhan poténsi anu lumayan pikeun nasabah anu bakal ningali tulisan anjeun sareng nyauran kanggo inpormasi langkung atanapi langkung hadé masihkeun jasa pikeun produk atanapi produk.

  • Janten kontributor online anu aktip ngeunaan bisnis anjeun

Kiwari, anjeun henteu kedah nyuhunkeun nami bisnis anjeun dina internet. Saatos sababaraha waktos, jalma bakal ngamimitian ngobrol ngeunaan éta. Anjeun malah tiasa mendakan ulasan ngeunaan jasa atanapi produk anjeun online.

Cara anu pangsaéna nyaéta aktip pangaruh naon anu didenge sareng maca ngeunaan jalma online dina bisnis. Pastikeun aya eusi anu langkung positif ngeunaan bisnis dibandingkeun sareng propaganda négatip di luar éta.

Anjeun bahkan milarian mesin pencari béda pikeun milari inpormasi anu aya di luar ngeunaan usaha leutik anjeun. Teras sumping ka daptar atanapi ngaku bisnis anjeun.

  • Nyarios nganggo Google AdWords

AdWords mangrupikeun cara anu saé pikeun pariwara bisnis anjeun dina mesin pencari. AdWords kedah khusus pikeun jinis jasa atanapi produk anu anjeun nawiskeun. Ogé, tinimbang ngagunakeun seueur teuing, anjeun tiasa museurkeun ngan ukur sababaraha kecap konci.

Ku ngagunakeun AdWords, anjeun tiasa mendakan cara anu hadé pikeun nargétkeun palanggan ti lokasi geografis anu spesifik. Sanaos, ulah janten gelo sabab ieu anggaran anjeun bisa ngaluarkeun getih langkung gancang tibatan kauntungan Anjeun. Panawaran alternatif pikeun Adwords dina strategi anjeun.

  • Jieun Jaringan

Anjeun kedah nyiptakeun kasadaran lokal ku netepkeun saloba jaringan-gancang. Ngalangkungan jaringan, anjeun tiasa nampi raoseun sabaraha bisnis. Anjeun tiasa gabung asosiasi bisnis, ngiringan kamar sareng gabung ogé organisasi komunitas.

Jaringan tiasa masihan kaunggulan patepungan pameunteu anyar unggal ayeuna sareng sareng éta mangrupikeun kasempetan pikeun nyiptakeun kasadaran merek anu langkung lega.

Upami mungkin, anjeun ogé tiasa nyeponsoran kagiatan olahraga atanapi kagiatan anu nuju jalan anu saé. Ogé, anjeun kedah masihan barang-barang promosi anu maréntahkeun nami bisnis, kontak, sareng logo (conto anu saé nyaéta kaos atanapi cap)

  • Kupon tawarkeun

Sakali deui, anjeun kedah nawiskeun jasa gratis atanapi produk pikeun tetep palanggan anjeun bahagia. Ieu gampang nyiptakeun kasatiaan diantara palanggan anjeun.

Anjeun oge tiasa milih sababaraha duta merek anu tiasa janten babaturan caket atanapi anggota kulawarga.

  • Iklankeun bisnis anjeun

Dasar dasarna mésér lalulintas pikeun situs wéb anjeun. Anjeun kedah ngawartosan jalma ngeunaan bisnis anjeun. Anjeun kedah ngawartosan aranjeunna naha aranjeunna kedah mésér barang anjeun atanapi mayar jasa anjeun sareng sanés jasa sanésna. Anjeun kedah ngayakinkeun aranjeunna yén barang / jasa anjeun anu pangsaéna.

Padahal pariwara tiasa janten waktos sareng sumber daya, éta mayar ogé ditungtut. Anjeun kedah mastikeun yén anjeun konsisten. Anjeun kedah kedah nganggo branding ulang.

Ahli nyatakeun yén palanggan anjeun kedah ngadangu produk atanapi jasa sahenteuna tujuh kali upami henteu langkung seueur kanggo aranjeunna nyandak tindakan. Anjeun kedah janten titik pikeun mastikeun yén jalma ningali sareng ngadangu ngeunaan bisnis anjeun. Inget upami aranjeunna henteu ningali mérek anjeun ningali alternatif sareng aranjeunna bakal ngeureunkeun keur ngayakinkeun yén éta anu pangsaéna.

Leave a Reply

Tutup Menu
×
×

gorobag